Автор |
Съобщение
|
Малфой |
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 6:29 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

|
Тук по-скоро се разглеждат два случая: х–1>0 и х–1<0, тоест х>0 — тогава модулът е равен на х–1, — а когато х<1 то модулът е равен на –(х–1)=1–х. _________________ Around, amongst the ruins, Lily's son had a fight for his life... Lily's son... The crying echoed in the mid-air... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bewitched |
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 5:19 pm Заглавие: |
|
|
Fated to pretend
|
Такам...аз наблягам повечко на задачите с изчисления, сигурно и вие, така че...ето ви една логическа!
На Европейско първенство на 100 м. стартирали 8 състезатели от Англия, България, Франция, Русия, Полша, Норвегия, Швеция и Холандия, съответно в коридори от 1 до 8. След старта се оказало, че:
- всички състезатели, които бягали в коридори с нечетни номера, заели четни места в крайното класиране;
- на последните две места се класирали състезателите от 1. и 8. коридор, а непосредствено преди тях бил състезателят от 7. коридор;
- състезателят от 4. коридор е бил изпреварен само от съсетзателите във 2. и 3. коридор.
Определете какво място е заел всеки състезател (в края на състезанието. Те са подредени по номера като се изброяват държавите. Тоест - англичанинът примерно е бил в първи коридор)
Е, помогнах ви мъничко, чакам решения (верни!!!)  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
despair |
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 5:56 pm Заглавие: |
|
|
Директор

|
1-България
2-Франция
3-Русия
4-Полша
5-Норвегия
6-Швеция
7-Холандия
8-Англия
мисля 4е е така, но може и да съм сбъркала защото го реших малко на бързо  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lokit0 |
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 5:59 pm Заглавие: |
|
|
Член на МКМ

|
Ани Грейнджър написа: | Тоест - англичанинът примерно е бил в първи коридор)
: |
предполагам че ако тва е вярно трябва да са както деспеър щото и аз така получих |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bewitched |
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 6:18 pm Заглавие: |
|
|
Fated to pretend
|
despair написа: | 1-България
2-Франция
3-Русия
4-Полша
5-Норвегия
6-Швеция
7-Холандия
8-Англия
мисля 4е е така, но може и да съм сбъркала защото го реших малко на бързо  |
Абсолютно правилно.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bewitched |
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 6:21 pm Заглавие: |
|
|
Fated to pretend
|
Мария, Лидия и Жени могат да свирят на различни музикални инструменти - вилончело, пиано и китара, но всяка само на един. Те владеят и различни езици - английски, френски и немски, но всяка знае само един. Лидия знае френски,но не свири на китара. Момичето, което говори на немски, свири на пиано. Определете кое момиче на какъв инстумент свири и какъв език знае.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Малфой |
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 6:26 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

|
Впрочем, despair, тази картинка не е ли от тази "прекрасна" детска поредица за Happy Friends? Аз бях гледал едно, дето този синият лос ли е, елен ли е, не знам, но той си затисна крака с едно дърво, после удряше с една лъжица и си стигна до костта (бляк!), а се оказа, че е грешният крак, така че започна с другия! Ужас!!!
Майтапа настрана. Задачка... Колко е коренът на уравнението: квадратен корен от 7–3х и това равно на –5? (Жокер: спомнете си определението за корен с четен показател)
П. П. Ани, извинявай, не съм видял поста ти. _________________ Around, amongst the ruins, Lily's son had a fight for his life... Lily's son... The crying echoed in the mid-air... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Малфой |
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 6:32 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

|
Аз ги подредих:
френски/виолончело, немски/пиано, английски/китара. _________________ Around, amongst the ruins, Lily's son had a fight for his life... Lily's son... The crying echoed in the mid-air... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bewitched |
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 6:38 pm Заглавие: |
|
|
Fated to pretend
|
Правилно си направил комбинациите ама кое момиче с какмо се занимава. Трябва да напишеш и имената на момичетата, за да се зачете задачата за вярна.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
despair |
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 11:09 pm Заглавие: |
|
|
Директор

|
Малфой написа: | Впрочем, despair, тази картинка не е ли от тази "прекрасна" детска поредица за Happy Friends? Аз бях гледал едно, дето този синият лос ли е, елен ли е, не знам, но той си затисна крака с едно дърво, после удряше с една лъжица и си стигна до костта (бляк!), а се оказа, че е грешният крак, така че започна с другия! Ужас!!!
Майтапа настрана. Задачка... Колко е коренът на уравнението: квадратен корен от 7–3х и това равно на –5? (Жокер: спомнете си определението за корен с четен показател)
П. П. Ани, извинявай, не съм видял поста ти. |
дам, прекрасна е! това е единствината серия от която ми стана гадно  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Малфой |
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 8:14 am Заглавие: |
|
|
 Директор

|
Де да беше само една серия! Всичките са изпълнени с кръв и брутални убийства! _________________ Around, amongst the ruins, Lily's son had a fight for his life... Lily's son... The crying echoed in the mid-air... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Feel_The_Pain |
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 5:20 pm Заглавие: |
|
|
Министър на магията

|
Точно тва ги прави яки ^^ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
boggart |
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 5:26 pm Заглавие: |
|
|
 Министър на магията

|
Малфой написа: | Де да беше само една серия! Всичките са изпълнени с кръв и брутални убийства! |
да! и после се чудим защо младежта е толкова агресивна! _________________ It doesn't hurt me.
You wanna feel how it feels?
You wanna know, know that it doesn't hurt me?
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Малфой |
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 8:54 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

|
Добре, хайде да пуснем нова задачка.
Колко корена има уравнение от вида: 0.х=0? _________________ Around, amongst the ruins, Lily's son had a fight for his life... Lily's son... The crying echoed in the mid-air... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_Sunshine_ |
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 9:01 pm Заглавие: |
|
|
 Потър Мания фен №1

|
Възможно е за всяко х, няма да обяснявам защо. (: _________________ salut
 |