Автор |
Съобщение
|
Андрей |
Пуснато на: Пет Фев 24, 2012 4:10 pm Заглавие: Дж. К. Роулинг пише нова книга! |
|
|
 Администратор
|
5 години след издаването на последната книга от поредицата Хари Потър, Роулинг реши да се завърне към творческата сфера и вчера съобщи, че много скоро ще излезе новата й книга. През последните 2 години, няколко пъти беше съобщавала в нейния twitter, че "хартията и писалката" са нейния текущ приоритет. Предполагаше се, че може би говори за Хари Потър Енциклопедията или (по-късно) нови материали за Pottermore. Сега вече е сигурно, че тя е писала новата си книга.
Този път, обаче, книгата е насочена към по-възрастна аудитория и ще бъде нещо съвсем различно от Хари Потър. Във Великобритания книгата ще бъде издавана от собствената издателска къща на Роулинг в Little, Brown. Ето какво каза самата тя:
"Въпреки че я писах със също толкова голямо удоволствие, следващата ми книга ще бъде много по-различна от поредицата Хари Потър, която беше издадена прекрасно от Bloomsbury и другите издатели по света. Възможността да пробвам нови територии е като награда за успеха, който Хари ми донесе. Нов издател беше съвсем логична стъпка в тази нова територия. Удоволствие е за мен да имам втора издателска къща в Little, Brown и страхотен екип, който ще ми бъде изключителен партньор в тази нова фаза от живота ми като писател."
Сайтът на J.K. Rowling също се обновява в момента, а вече можете да се абонирате за новини покрай новата книга. _________________ There is no good and evil, there is only power, and those too weak to seek it... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Галя |
Пуснато на: Пет Фев 24, 2012 7:26 pm Заглавие: |
|
|
Потър Мания фен №1

Регистриран на: 23 Сеп 2010 Мнения: 5201 Местожителство: Долината на изгубените
|
Страхотно,сигурна съм,че книгата ще е много хубава,нямам търпение _________________ MEOW :3
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
gugenceto |
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 10:51 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

Регистриран на: 29 Дек 2011 Мнения: 311 Местожителство: Хогуортс,Грифиндор
|
Да се надяваме че книгата ще е хубава.Малко ми е гадно за Хари  _________________ "И без да знае как е разбрал, Хари усети, че фениксът си е отишъл, тръгнал си е завинаги от "Хогуортс", точно както Дъмбълдор си беше отишъл от училището, беше си отишъл от света...беше си отишъл от Хари." |
|
Върнете се в началото |
|
 |
.Shinoda. |
Пуснато на: Вто Фев 28, 2012 4:21 am Заглавие: |
|
|
 Професор

Регистриран на: 18 Май 2005 Мнения: 201 Местожителство: Велико Търново
|
И все пак няма да се измъкне от прозвището "майката на Хари Потър"/"авторката на Хари Потър". Колкото и книги да пише...
Но все пак лично аз очаквам хубави проекти от нея занапред... _________________ Captain Charisma.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the^giirl^who^hate^you |
Пуснато на: Пон Мар 26, 2012 10:39 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

|
някак ми е гадно, че пише нова книга.. хептем оставя Харито.. но все пак не може и все с него да се занимава.. _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BlackSoul |
Пуснато на: Нед Апр 08, 2012 7:58 pm Заглавие: |
|
|
 Професор

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
BlackSoul |
Пуснато на: Чет Апр 12, 2012 11:31 pm Заглавие: |
|
|
 Професор

|
Излезна информация за книгата
Little, Brown announces details of J.K. Rowling’s first novel for adults.
When Barry Fairweather dies unexpectedly in his early forties, the little town of Pagford is left in shock.
Seemingly an English idyll, with a cobbled market square and an ancient abbey, what lies behind the pretty façade is a town at war.
Rich at war with poor, teenagers at war with their parents, wives at war with their husbands, teachers at war with their pupils…Pagford is not what it first seems.
And the empty seat left by Barry on the parish council soon becomes the catalyst for the biggest war the town has yet seen. Who will triumph in an election fraught with passion, duplicity and unexpected revelations?
Blackly comic, thought-provoking and constantly surprising, The Casual Vacancy is J.K. Rowling’s first novel for adults.
Publication date 27th September 2012 (UK & US)
More information: www.littlebrown.co.uk, US website www.hachettebookgroup.com
Честно казано съм малко разочарован
Очаквах да има нещо фантастично в новата книга,но за жалост няма нищо такова |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дийдра |
Пуснато на: Съб Апр 14, 2012 3:04 am Заглавие: |
|
|
Професор

|
Описанието е странно, но по-добре да изчакаме да прочетем книгата, преди да формираме мнения. Резюметата твърде често дават погрешна представа, а и това е Роулинг все пак.
Радвам се, че пише книга за възрастни и без магия (или поне изглежда да е без магия), така ще има по-малко сравнения.
Надявам се да я преведат на български и то бързо, защото и майка ми ще иска да я прочете, а тя не може на английски  _________________
“I'm Sherlock Holmes and I always work alone,
because no one else can compete with my massive intellect!” |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Iron man |
Пуснато на: Съб Апр 21, 2012 3:37 pm Заглавие: I like the old Harry Potter's books! |
|
|
 Ученик

|
Като прочетох,че ще има нова книга,за малко да падна.Но като разбрах,че няма нищо общо с Хари,побеснях! АЗ СИ ИСКАМ ХАРИ ПОТЪР! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sk8er_boi |
Пуснато на: Вто Апр 24, 2012 3:49 pm Заглавие: |
|
|
 Ученик

|
Нямам търпение да я прочета!  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BlackSoul |
Пуснато на: Вто Май 01, 2012 10:37 pm Заглавие: |
|
|
 Професор

|
Дийдра написа: | Описанието е странно, но по-добре да изчакаме да прочетем книгата, преди да формираме мнения. Резюметата твърде често дават погрешна представа, а и това е Роулинг все пак.
Радвам се, че пише книга за възрастни и без магия (или поне изглежда да е без магия), така ще има по-малко сравнения.
Надявам се да я преведат на български и то бързо, защото и майка ми ще иска да я прочете, а тя не може на английски  |
описанието си е направо отвратително  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
He-Who-Must-Not-Be-Named |
Пуснато на: Вто Май 01, 2012 11:25 pm Заглавие: |
|
|
I do believe in Nargles
Регистриран на: 22 Дек 2005 Мнения: 3784 Местожителство: Царство Таратория
|
Не е като твоя любим здрач, нали? _________________ Мишо |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gugenceto |
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 3:09 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

Регистриран на: 29 Дек 2011 Мнения: 311 Местожителство: Хогуортс,Грифиндор
|
He-Who-Must-Not-Be-Named написа: | Не е като твоя любим здрач, нали? |
Е това вече е грубо  _________________ "И без да знае как е разбрал, Хари усети, че фениксът си е отишъл, тръгнал си е завинаги от "Хогуортс", точно както Дъмбълдор си беше отишъл от училището, беше си отишъл от света...беше си отишъл от Хари." |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the^giirl^who^hate^you |
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 3:48 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

|
gugenceto написа: | He-Who-Must-Not-Be-Named написа: | Не е като твоя любим здрач, нали? |
Е това вече е грубо  |
да е грубо, да е грубо, колко да е грубо?!  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PeopleAreStrange |
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 11:44 pm Заглавие: |
|
|
 Професор