Потър Мания Форуми
Потър Мания
Въпроси/Отговори  Въпроси/Отговори   Търсене  Търсене   Потребители  Потребители   Потребителски групи  Потребителски групи
Регистрирайте се  ::  Вход Влезте, за да видите съобщенията си


Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения  Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения
 Училище ФОРУМ [разказ с продължение] « Предишната тема :: Следващата тема » 
Автор Съобщение
Зубро Зубрев
МнениеПуснато на: Чет Сеп 23, 2004 11:35 am    Заглавие: Училище ФОРУМ [разказ с продължение] Отговорете с цитат

Префект
Префект

Регистриран на: 18 Сеп 2004
Мнения: 122

Въведение

І.
Действието в настоящия разказ се развива в така наречения "Факултет по образованието и развитието на ума и мисълта" (съкр. - ФОРУМ), където е събран цветът на българската младеж, демек най-интелигентните младежи и девойки в страната (което обяснява защо младежите са повече от девойките). Директорът на ФОРУМ, мъж отдавна преминал 40-те, носеше името Админ и се славеше дори и извън факултета като човек, вършещ работата си изключително сериозно и съвестно, който не се колебаеше и да вкарва в употреба тежката си ръка ако това се налагаше. Учителката във ФОРУМ беше само една поради липсата на финансови възможности за наемането на повече, и носеше името Невидимата. Предметите математика, физика, история, химия, география и физическо възпитание бяха предавани от Админа, а български език и литература, английски език, биология, информатика и философия от Невидимата. Тя за разлика от Админ не беше толкова строга с учениците и дори често си говореше приятелски като равна с тях. Като стана въпрос за учениците, те бяха разделени на класове. Днес ще ви запозная с А клас по реда на чиновете им:

На първия чин седяха другарчетата Безизвестна и Х, които преди вечно бяха вкопчени отчаяно в борбата за първо място по най-добри оценки във ФОРУМ-а. Зад тях са eminemka и blue_dreams` - две момичета, винаги весели повече отколкото е необходимо. Докато blue_dreams`се отнасяше по-дружелюбно с всеки в класа, eminemka често си позволяваше да използва и по-груби изрази срещу тези с чието мнение не беше съгласна. Зад тях на един чин седеше Diablo, който често бягаше от час и ходеше на частни уроци в едно друго училище, чието име няма да споменавам че за рекламата се плаща. Още по-назад, на последния чин седи сам Пепино, заровен в купища от любопитните си разказчета.

На първия чин от втората редица седяха Bizkitka и по-малкият й брат, когото тя много обичаше да бие с линийка през пръстите. Зад тях стратегически бяха разположени Jedi Chancellor и Dark Jedi, които през цялото време си сравняват светлинните мечове под чина, вместо да слушат Невидимата.

Някъде много назад, в най-отдалечения ъгъл на стаята, седеше Dark_Lord - един примерен ученик, когото всички обичаха въпреки че се правеше на много зъл. Много хора обаче казваха, че стои толкова далече, сякаш е на различен континент.

Това са в общи линии главните персонажи в класа. А сега нека се пренесем в класната стая за да видим как ще протече първия учебен ден във ФОРУМ:
- И така, добър ден и добре дошли на всички отново в най-елитното училище в страната - поздрави учениците Невидимата. - Надявам се, че сте си починали добре през ваканцията, защото от днес отново ще трябва да се завърнете към училищния живот. Добре знаете, че това е сериозно училище в което е необходимо да положите доста усилия за да получите добри оценки. Освен това трябва да знаете, че
нашия директор Админ ме инструктира строго да следя по време на часовете никой от вас да не "наводнява" часа с тъпи, безсмислени и глупави обаждания или изказвания. Също така е недопустимо и използването на груби цинични изрази както и саморазправата с физическа сила. За всяко едно от тези провинения е възможно на някой да му бъде забранен достъпът до факултета за ден два или повече както се случи веднъж с един ваш приятел, така че ви препоръчвам да не се правите на интересни. Е като за първи учебен ден стига толкова за днес, но утре ви искам в 7:30 в класната стая за началото на учебните занаятия.


ІІ.
Първия час свърши и учениците изхвърчаха от стаята както безполезен спам изхвърча от страниците на Свободна тема. В стаята останаха само няколко ученика, които си оправяха чантите.
- Е, - каза Dark_Lord. - Аз отивам да залагам, да вдигна нечий вот.
- Абе на вас с LoD не ви ли писна да играете тия тъпи игри бе... - подхвърли безизвестна, отдалечавайки се от стаята.
- Ще видиш ти! - подвикна Dark. - Ще видиш като те предизвикам на "Истината или се осмеляваш"! И не забравяй, че съм дежурен в Roleplay!

Пет минути по-късно blue_dreams` и eminemka седяха в близкото кафе, хапваха палачинки и си приказваха за... абе темата се менеше през няколко секунди, тъй че просто си приказваха.
- Знаеш ли... - започна blue_dreams`. -Струва ми се, че едно момче от Б клас ти е хвърлило око. - и тя намигна дяволито на eminemka.
- Така ли? - усмихна се събеседничката й. - Днес да не си в настроение за шегички?
- Не бе, ей го там - точи лиги и гледа тъпо.
Eminemka се обръна и... БУА! Зад нея седеше не кой да е, а самият LoD, най-противното, лакомо и досадно добиче във ФОРУМ-а.
- Какво ме гледаш бе, дебил?
LoD преглътна и посочи в чинията й:
- А това ще го ядеш ли?...

По същото време, някъде другаде край училището...
- Айде бе, Chancellor, айде че ще ни свърши междучасието!
Jedi Chancellor тъкмо палеше фитила на една наистина голяма бомбичка.
- Бегай! Сега ще гръмне като канонерка AT-ST в минно поле!
Двамата хукнаха по-надалече и се скриха тъкмо когато бомбичката хвърли пръст и пушек във въздуха.
- Готино... ох, ОХ!
Незнайно как зад тях бе изникнал Админа и ги държеше за ушите като провинили се хобити.
- Jedi Chancellor и Dark Jedi... това ще ви струва няколко дни в карцера...


ІІІ.
Почти целият А клас се бе събрал в класната стая (по официални данни никой не се беше скрил да пуши някъде скрит в търсачката или в личните си съобщения). Невидимата влезе в класната стая и каза:
- Здравейте, деца мои. Днес имам едно съобщение за вас, пратено ни от добрия Админ.
- Оу... - замислено въздъхнаха останалите.
- Утре... - продължи Невидимата. - ... ще имате среща с форумците от Б клас. На Админа му хрумна, че ще е добре за целия ФОРУМ да се сближите с тези момчета и момичета.
- Ама госпожо! - викна Bizkitka. - Тъй де, госпожице. Ама аз чух, че тези от съседния клас са наистина много зле!
- Да, дори вчера видях един от тях в кафенето! - присъедини се eminemka. - Беше потресаващо.
- Трябва ли изобщо да се срещаме с тях?
- Защо не направим анкета? - предложи Dark Jedi.
- НЕ! - отсече Шефката. - Ще се срещнете с тях, ще се запознаете и ще се държите учтиво. И гледайте да не си изпускате храчките върху тях погрешка. Срещата е утре, тогава няма да имате часове. Сега продължаваме с биологията.

Срещата.

- Блях. И тези ли са тук?
- Да. А Невидимата ми е приятелка и ме помоли да те накарам да се държиш учтиво. - обясни Bizkitka на брат си и го поведе напред към съучениците им.
- А онзи кой е?
- Това е The Warden. Скейтър, ама е малко нередовен. Занапред ще го опознаеш доста добре.
- Защо?
- Защото според безизвестна Админа е решил да сближава още класовете ни. Нали я знаеш, че е наясно с тия неща.

Evil sk8er се огледа и видя много познати хора. До масата с напитките седеше Predator-S, познат в миналото като Stef Black. Момчето гледаше малко вяло, отпиваше от чашата си и говореше с Dark_Lord. Когато Sk8er и Biz минаха покрай тях, чуха за какво си говорят.
- Знаеш ли, - казваше Dark_Lord. - Хрумна ми, че можем да направим един форум за Roleplay.
- Пак ли?
- Не, този ще е различен! Много по-усложнен и зарибяващ.
- Виж сега. - каза Predator-S. - Хищническите ми инстинкти ме съветват да отида до тоалетната. Може и да се забавя.

Bizkitka и брат й продължиха напред, и двамата мълчаха.
- Какво има? - попита sk8er.
- Търся една... а, ето я! Ето ги! Виж, виж!

- Еми! Веси!
Две момичета в другия край на помещението се обърнаха.
- Тихо бе, нали съм невидима! - скастри я Невидимата, когато се приближиха. Сега и четирите бяха застанали до масата в един от ъглите на най-голямата зала във ФОРУМ-а - Голямата зала.
- Какво правите вие с брат ти? - попита Еми.
- Ми говорим си глупости, общо взето.
- А, флуудите значи! - изсъска с коварен блясък в очите Невидимата.
- Вес, очите ти светят.
- От текилата е. - поясни Еми. - Не трябва да й сервират такива неща, тя е с крехка психика...

- И тъй... - започна безизвестна. - Как е да си на поправителен, Х?
- Ми не се оплаквам.
- Не те ли е страх? още едно провинение и те банват от ФОРУМ-а. Не си ли напълнил гащите?
- Скивай, Том Фелтън! - посочи Х и безизвестна се втурна през стаята в неясна посока. Х остана сам до масата със закуските и се подсмихна доволно. На известно разстояние от него седеше нещо с неопределен произход, което удивително бързо плюскаше сладкишите.
- А, LoD? Как е, как я караш?
Въпросният LoD вдигна палец в знак на одобрение и се отпусна доволен на стола си.
Глава 1: Теория на Хаоса

І.
Мисля, че дойде време да ви опиша по-подробно структурата на ФОРУМ-а като учебно заведение. Сградата има няколко етажа, на всеки от които има дежурни ученици. Първия етаж е наричан от повечето ученици "Свободна тема", тъй като там се събират хората от целия ФОРУМ, за да си побъбрят. Там дежурят вече познатите ни Emi и Bizkitka. На втори етаж, поверен на abolish, се изучават общите неща около Хари Потър, а на следващите три - книгите, филмите и Roleplay (поверени съответно на LoD, безизвестна и Dark_Lord). Етажът за съобщения и новини е без голяма охрана (също като администрацията, която се намира на последния етаж). а на предпоследния етаж е Мисионер, където можете да обсъждате всякакви слухове за любимите ви теми.

И така...

Ден 4, етаж 5.

Dark_Lord патрулираше по коридорите в търсене на нарушител, на когото да извие ръцете.
- Стой! - извика той към един от учениците. Момчето се обърна и се видя, че това всъщност е Х, с когото много-много не си допадаха. - Вдигни си боклука! - заповяда дежурният, сочейки някаква хартийка на пода.
- Накарай ме де! - подсмихна се Х и пак се обрна напред.
- Стой, в името на Мерлин! Стой, или ще ритам свинското ти достойнство докато позеленееш! Или поне нещо от тоя род.

Х се обрна бавно, усмивката му бе изкривена леко в злобна гримаса.
- Ти си го изпроси.

*********

И така... по същото време в учителската стая...
- Знеш ли, съвсем сериозно обмислям да наложа някакъв лимит на простотиите за единица време, които се ръсят из флууд темата.
Админ погледна замислено Невидимата и повдигна вежда.
- Ама нали това си е флууд тема. Няма да има логика.
- Да, но в дългосрочен план чрез тази стратегия ще разширим влиянието на форума ни върху конкурентните сайтове в България, дори в интернационално значение, защото ти вече видя как онези преди няколко дни се поддадоха на изкушението и... не крещи ли някой?

Админ скочи на крака и излетя от стаята, следван по петите от Невидимата:
- И не забравай за цялостният принос към обществото на всички онези младежи, които се чувстват някак нравствено свързани с...

Три етажа по-надолу, в лявото крило, до кабинета по WarCraftознание, вече се събираше тълпа. Малки момичета ревяха, всички останали бяха останали с отворена уста и гледаха с ужас в очите.
Админ и Невидимата се приближиха към тълпата, тичайки, и разбутаха учениците.
- Какво става? Дайте път, какво става? Пуснете ме, аз съм Админ!
- А мен ме няма, защото съм невидима!
- Вес, не преигравай.
- Добре.
Когато всички ФОРУМци се отдръпнаха настрана, пред очите на главнокомандващите се откри потресаваща картина. На каменната стена, оцветена в приятни светли цветове от порядъка на сиво и синьо, имаше ужасяващ надпис. Още по-страшното беше, че буквите бяха изписани с човешка кръв, а в коридора смърдеше на разлагащи се трупове.
- А, смръднята е от мен. - протегна ръка LoD. Никой не му обърна голямо внимание, всички се бяха вторачили в надписа:

"Скелетът му ще остане завинаги в дупката на кенефа. Пазете се, врагове на Наследника!"

- О, боже... - простена Невидимата, почти със сълзи на очи. - Админе... това като флууд ли да го считам?

- Добре, какво става тук? - попита Админ.
- Не знаем със сигурност. - отговори ЛоД. - Едно момиче е видяло Dark_Lord и Х да се сбиват, но после нещо й се губи. Така и не иска да ни каже какво е видяла. Доколкото разбрах, Х е отвел Dark_Lord някъде в подземията.
- Браво, ЛоД, ти ще станеш Хари Потър Фен №1. - потупа го по рамото Админ.
- Наистина ли?
- Не. А сега, кое е момичето, което е видяла всичко това? А, Dead Soul. Как ли не се сетих.

Момичето се смути и се заоправдава:
- Ама аз никого не съм шпионирала! Просто си вървях след Влади и си го гледах! НИщо лошо не съм направила! Моля ви, не ме наказвайте!!!
- Чакай малко, кой е Влади? - възмути се Невидимата.
- Отвлеченият. Dark_Lord.
- Така, така... - Невидимата се почеса по тила и зашепна на Админ. - Изглежда любимият ни Дарк Лорд е бил всъщност внедрен агент с фалшиво име!
- А тази история започва да прилича на "Дързост и красота", защото нищо не успях да схвана. Поне героите не са нахални богати бабички, а това си е утеха.

ІІ.
Тази вечер се стъмни рано. Мрак се спусна над ФОРУМа, луната изгря и Форумавата Гора се изпълни със звуци. NighTMarE_f, известна още и като blue_dreаms`, ходеше по коридорите вече 15 минути. И колкото и да е странно, тя изкачваше стълби, завиваше, вървеше все напред, спираше и пак се връщаше, без да успее да стигне до стаята си. И си нямаше и представа къде е. Накрая спря и се огледа. Тунели, изсечени в гранита, водеха в незнайни посоки. По стените бяха окачени факли, които хвърляха сенки далеч напред и в крайна сметка й пречеха да види накъде отиват коридорите. Вече започваше да се плаши, защото с настъпването на нощта дойде и студа, а тя наистина искаше да се прибере в стаята си. Продължи по един коридор, и си мислеше как може да се загуби в собственото си училище. Зави наляво, качи се един етаж по нагоре и пак спря.

Вече наистина искаше да извика.
- Ехо? Ехо, чува ли ме някой?


ІІІ.
Eminemka влетя в стаята на Админ с очевидно разтревожен вид.
- Админе, blue_dreams` е изчезнала!
Админ я погледна с преспокоен вид; седеше на бюрото си в цялото си величие и превъзходство над простосмъртните.
- Кога?
- Не знам точно, няма я от снощи. Мислех, че е на купон, но никоде, ама никъде я няма! И никой не я е виждал. - почти проплака момичето.

Админ се изправи, отново с цялото величие, което успя да събере, и отговори:
- Ще трябва да поговорим с отговорничката. Ела с мен.
- Добре, Ваше Превъзходителство. Ъ, имате кетчуп по мантията.
Админ погледна мантията си и отвърна спокойно.
- Знам. Това е най-новата модна тенденция във ФОРУМ. Не знаеш ли?
След което извади мобилния си телефон и набра някакъв номер.
- Невидима? Трябва да поговорим. Ела в кабинета ми веднага. - след което каза нещо толкова тихо, че eminemka не успя да чуе, но много приличаше на "И като идваш ми донеси кърпичка, много те моля."

5 минути по-късно, кабинета за заседания.
- И тъй...- започна Админ. - Имаме двама изчезнали ученика. Единия е Dark_Lord, който днес на обяд изгежда е бил отвлечен. Другата жертва е blue_dreams`, която изглежда е била похитена преди него. Досега си мислех, че историята с Дарк е просто шега, но явно нещата стоят по друг начин. Невидима, ще трябва да помогнеш в разрешаването на този сложен проблем.
- Няма проблеми, шефе! Ще го сложим в топла вода, после с едно хубаво пране няма да остане и следа.
- Говоря за кризата с отвлечените!
- А, добре. Но ако пак се накапеш със сос, само свирни и няма да остане и петънце.
- Все едно. Важното е, че трябва да направим нещо по случая! Не може хората да изчезват така!
- Знаеш ли, имам чувството, че зад всичмко това стои Х. Все пак Dead Soul каза, че той е отвел Дарк Лорд нанякъде.
- Знаеш ли, това наистина има логика. - почеса се замислено по брадата Админ. - Искам да намериш този Х, ако и той не е духнал, и да го разпиташ. Искам утре пълен рапорт за случая! Искам и да ми изпереш мантията, че аз още повече го размазах...

ІV.
Всички се изпонаплашиха заради внезапните отвличания. В училището бяха обявени новите правила, които трябваше да бъдат спазвани, предвид извънредните обстоятелства. ФОРУМците трябваше да се движат по групи, никога сами, въоражени с джобно ножче, спрей против комари, GSM и последния брой на "Плейбой". Всички трябваше да са си легнали рано, веднага след "Сънчо" по Канал 1. Никой обаче не гледаше Канал 1, затова това правило се оказа неефикасно.

Учителите преобърнаха целия ФОРУМ с краката нагоре, но не откриха следа нито от Дарк Лорд и blue_dreams`, нито от Х. Навсякъде се случваха ужасни неща - учениците закъсняваха за час, пушеха, пиеха, биеха се, слушаха плочи на Лили Иванова. Админ вече се чудеше какво да прави. Затова повика Невидимата в кабинета си и каза:
- Невидима, знаеш, че вече не може да продължаваме така. Нещата са извън контрол. Трябва ни силна ръка, която да помогне на ФОРУМ-а. Затова днес те правя Админ, със същите правомощия като мен.

Невидимата го погледна учудено и продължи да слуша.
- Твой дълг ще е да оправиш тази каша.
- Разбира се, шефе, щом и ти си до мен...
- А, не. Аз... имам малко работа. Минавам в нелегалност. - при тези думи Админ нахлупи рибарската си шапка и отпраши през вратата. Никой повече не го видя.
(следва)


Последната промяна е направена от Зубро Зубрев на Сря Сеп 29, 2004 9:13 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Зубро Зубрев
МнениеПуснато на: Съб Сеп 25, 2004 12:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Префект
Префект

Регистриран на: 18 Сеп 2004
Мнения: 122

ІІ.
Тази вечер се стъмни рано. Мрак се спусна над ФОРУМа, луната изгря и Форумавата Гора се изпълни със звуци. NighTMarE_f, известна още и като blue_dreаms`, ходеше по коридорите вече 15 минути. И колкото и да е странно, тя изкачваше стълби, завиваше, вървеше все напред, спираше и пак се връщаше, без да успее да стигне до стаята си. И си нямаше и представа къде е. Накрая спря и се огледа. Тунели, изсечени в гранита, водеха в незнайни посоки. По стените бяха окачени факли, които хвърляха сенки далеч напред и в крайна сметка й пречеха да види накъде отиват коридорите. Вече започваше да се плаши, защото с настъпването на нощта дойде и студа, а тя наистина искаше да се прибере в стаята си. Продължи по един коридор, и си мислеше как може да се загуби в собственото си училище. Зави наляво, качи се един етаж по нагоре и пак спря.

Вече наистина искаше да извика.
- Ехо? Ехо, чува ли ме някой?
_________________
Съжалявам нещастника, написал тази тема!
Професор Юлиан Вучков разобличава липсата на интелект у автора на тази тема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Зубро Зубрев
МнениеПуснато на: Съб Сеп 25, 2004 12:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Префект
Префект

Регистриран на: 18 Сеп 2004
Мнения: 122

ІІІ.
Eminemka влетя в стаята на Админ с очевидно разтревожен вид.
- Админе, blue_dreams` е изчезнала!
Админ я погледна с преспокоен вид; седеше на бюрото си в цялото си величие и превъзходство над простосмъртните.
- Кога?
- Не знам точно, няма я от снощи. Мислех, че е на купон, но никоде, ама никъде я няма! И никой не я е виждал. - почти проплака момичето.

Админ се изправи, отново с цялото величие, което успя да събере, и отговори:
- Ще трябва да поговорим с отговорничката. Ела с мен.
- Добре, Ваше Превъзходителство. Ъ, имате кетчуп по мантията.
Админ погледна мантията си и отвърна спокойно.
- Знам. Това е най-новата модна тенденция във ФОРУМ. Не знаеш ли?
След което извади мобилния си телефон и набра някакъв номер.
- Невидима? Трябва да поговорим. Ела в кабинета ми веднага. - след което каза нещо толкова тихо, че eminemka не успя да чуе, но много приличаше на "И като идваш ми донеси кърпичка, много те моля."

5 минути по-късно, кабинета за заседания.
- И тъй...- започна Админ. - Имаме двама изчезнали ученика. Единия е Dark_Lord, който днес на обяд изгежда е бил отвлечен. Другата жертва е blue_dreams`, която изглежда е била похитена преди него. Досега си мислех, че историята с Дарк е просто шега, но явно нещата стоят по друг начин. Невидима, ще трябва да помогнеш в разрешаването на този сложен проблем.
- Няма проблеми, шефе! Ще го сложим в топла вода, после с едно хубаво пране няма да остане и следа.
- Говоря за кризата с отвлечените!
- А, добре. Но ако пак се накапеш със сос, само свирни и няма да остане и петънце.
- Все едно. Важното е, че трябва да направим нещо по случая! Не може хората да изчезват така!
- Знаеш ли, имам чувството, че зад всичмко това стои Х. Все пак Dead Soul каза, че той е отвел Дарк Лорд нанякъде.
- Знаеш ли, това наистина има логика. - почеса се замислено по брадата Админ. - Искам да намериш този Х, ако и той не е духнал, и да го разпиташ. Искам утре пълен рапорт за случая! Искам и да ми изпереш мантията, че аз още повече го размазах...

(следва)
_________________
Съжалявам нещастника, написал тази тема!
Професор Юлиан Вучков разобличава липсата на интелект у автора на тази тема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Зубро Зубрев
МнениеПуснато на: Вто Сеп 28, 2004 12:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Префект
Префект

Регистриран на: 18 Сеп 2004
Мнения: 122

Всички се изпонаплашиха заради внезапните отвличания. В училището бяха обявени новите правила, които трябваше да бъдат спазвани, предвид извънредните обстоятелства. ФОРУМците трябваше да се движат по групи, никога сами, въоражени с джобно ножче, спрей против комари, GSM и последния брой на "Плейбой". Всички трябваше да са си легнали рано, веднага след "Сънчо" по Канал 1. Никой обаче не гледаше Канал 1, затова това правило се оказа неефикасно.

Учителите преобърнаха целия ФОРУМ с краката нагоре, но не откриха следа нито от Дарк Лорд и blue_dreams`, нито от Х. Навсякъде се случваха ужасни неща - учениците закъсняваха за час, пушеха, пиеха, биеха се, слушаха плочи на Лили Иванова. Админ вече се чудеше какво да прави. Затова повика Невидимата в кабинета си и каза:
- Невидима, знаеш, че вече не може да продължаваме така. Нещата са извън контрол. Трябва ни силна ръка, която да помогне на ФОРУМ-а. Затова днес те правя Админ, със същите правомощия като мен.

Невидимата го погледна учудено и продължи да слуша.
- Твой дълг ще е да оправиш тази каша.
- Разбира се, шефе, щом и ти си до мен...
- А, не. Аз... имам малко работа. Минавам в нелегалност. - при тези думи Админ нахлупи рибарската си шапка и отпраши през вратата. Никой повече не го видя.

(следва)
_________________
Съжалявам нещастника, написал тази тема!
Професор Юлиан Вучков разобличава липсата на интелект у автора на тази тема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения  Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения Страница 1 от 1

Идете на:  Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Template by Dustin Baccetti; Translation by: Boby Dimitrov
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


eXTReMe Tracker