Потър Мания Форуми
Потър Мания
Въпроси/Отговори  Въпроси/Отговори   Търсене  Търсене   Потребители  Потребители   Потребителски групи  Потребителски групи
Регистрирайте се  ::  Вход Влезте, за да видите съобщенията си


Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения  Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения Иди на страница Предишна  1, 2, 3
 Сблъсък- Втори рунд « Предишната тема :: Следващата тема » 
Кой отбор успя да защити позицията си по-добре?
1. UponMySoul, Predator-S & Jahi
28%
 28%  [ 11 ]
2. Rocket Queen, kim, water_lily
71%
 71%  [ 27 ]
Общо гласове : 38
Автор Съобщение
UponMySoul
МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 1:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Human Error

Регистриран на: 30 Юни 2006
Мнения: 584

ОМГ. -.-
Камелия, първо на първо - ти, мамка му, не си кифла. ТИ НЕ СИ КИФЛА. Боже Господи.
Абсолютно всеки има право на избор. Имаш право какво да носиш, какво да слушаш, каква религия да изподвядваш, ама всичко, което не е в разрез със закона. Аз нямам проблем с кифлите. Фактически не съм против тях - те придават цвят на сивия свят, който ни заобикаля. Аз просто имам негативно мнение за тях. Проблемация някаква?
Тъй като поста ти беше ДОСТА дълъг е доста възможно да не съм го разбрал. Така че..
Главното, което се заби в малката ми главица, беше акцентът ти върху "рамките", "предразсъдъците" и мисля, че още нещо от сорта.

Значи, каквото и да говорим, това го има. Каквото и да правим това го има. Знам, че хипито в теб ти казва, че света може да е прекрасен и всички хора да се обичат и бла-бла-бла. Еми, сорка, ама мисля, че не е.
Хората се групират по определени признаци. Много ли е сложно? Ама много?
Определените стилове на обличане, вървят ръка за ръка с определени музикални стилове. Хората, които имат сходни стилове на обличане, сходни музикални вкусове - имат сходни интереси и вършат сходни неща. Някой да отрича това? Дори ТИ, Кими, не мисля, че можеш.
Просто тфа е като аксиома. Не се доказва, просто е така.

Ти ми казваш, че харесваш и чалга песни. Е кой не го прави? Поне една? Аз не слушам дет метъл, но все ще се намери песен, която да ми допадне. Не слушам и поп-рок, но и там ще се намери някоя.

Твоята същност е една. Но тя се шлифова, придобива форма. От много неща. От хората с които си обградена. От музиката, която слушаш, от дрехите, които носиш, от нещата които вършиш. Всички тези неща са навързани. И влиаят.
Прототипи има. И ти си прототип, и аз съм прототип, и всички са.
Тук, отново повтарям - говорим за маси. Колко кифли,(искам всички да са наясно, не го използвам като обида, а като дефиниция за определена група хора, които слагам под общ знаменател, поради общите им и сходни качества и вкусове) например, можеш да ми изброиш, които в свободното си време свирят на китара? Само да не са 1-2, моля те. Тук трябва да се има в предвид, броя на хората(кифлите), които познаваш, но хайде да не задълбаваме.

БТВ, Теди и ти не си кифла.

За мен кифла е : момиче, което се облича по определен начин(знаете го всички), слуша главно определена музика(знаете я всички), прави определени неща - тук вече хм...кафета и магазини само се сещам аз. Ако има нещо друго - ОК. Мисля, че болшинството от кифлите са глупави, защото просто начина им на живот го предразполага това.
Ти със колко кифли си прекарваш свободното време, бтв?

Гледните точки са много. Темата е доста обхватна и тя като цяло извежда още много гледни точки. Отделно отново шибания ми проблем с паметта и изразяването, но ще го преодолея, спокс.

Това с кифлите е толкова ебавка, колкото и тфа с емотата. Не знам защо точно го приехте толкова лично. Ясно е че не сте емото, но не мисля, че сте и кифли въпреки, че цялата логика на там сочи.

Не мислех да го вземам на сериозно, тъй като аз главно се ебавам с това и се забавлявам. Проблем с тези хора нямам, но вие го направихте лично. ОК. Така да бъде.

А, да. Еми първото ми впечатление, като видя някой е от това как се облича. И тъй като повечето, кифли не си контактувам с тях, не мога да ги изпратя по ума. Никога не тръгвам с резерви към някой заради това, как е облечен. Дали ми харесва или не е друг въпрос. Когато започнем да контактуваме тогава мога да кажа що за човек е според мен. Принципно съм от 2-рия тип, но фактически 3-ти. А и как може някой да бъде изпратен по дрехите, щото това не ми се връзва много много? Ако се заговориш с някой дори за секунда, няма начин да го нарпавиш. Ако ли не - то ти изобщо не го изпращаш. Не ми говорете некфи народни поговорки или поне гледайте да са важащи.

И хайде без километрични постове, моля. Или поне не много километрични. (:
_________________
Eye for an eye. LSD and antidepressants.
Everything in balance. Buddhists call it karma, christians call it "the golden rule", jews call it...I don't know...

Universe always settles the score.
- Does it?
No. But it should.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kim
МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 2:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Велик Маг
Велик Маг

Регистриран на: 13 Мар 2005
Мнения: 1063

Мен, първо на първо, всеки втори ме определя като кифла. Слабо ме вълнува какво точно иска да каже с това по простата причина, че самият израз е жаргонен, за чието значение няма абсолютно никакъв смисъл да се спори - всеки е прав сам за себе си и може да го натоварва с каквото си иска значение. Така че, по мое мнение, е абсурдно да се дискутира що е то кифла, защото просто до общовалидна истина по този въпрос няма как да се достигне. Въпросът е дали момиче с кифленски стил на обличане може да бъде интелигентно, по дяволите.
Прекрасно е, че споделяш мнението ми, че имам право какво да нося, какво да слушам, каква религия да изповядвам и всичко останало, което не е в разрез със закона. Това всъщност е моята теза и се радвам, че по този параграф сме на едно мнение. Тук обаче си задавам следния въпрос - защо след като имам право на личен избор относно тези неща и това е съвсем нормално, хората си правят толкова крайни заключения относно това що за човек съм? Понеже човек се превръща в това, което е в следствие на милиони избори, които прави ежедневно, а в случая с кифлите виждате един единствен. Та, как всъщност човек може от едно взето решение да си прави толкова глобални изводи за някого?

Правилно е разбрала малката ти главица, че акцентът беше върху рамките и предразсъдъците, поздравления. Съгласна съм, че това го има, естествено. Ако го нямаше, нямаше да го има и този спор. Светът може да бъде прекрасен, да, ако хората се научат на нещо съвсем простичко, а именно - на толерантност. И тук не иде реч за хипарщина, а за осъзнаването на факта, че има хора, които също като теб са се възползвали от правото си на избор, направили са друг, различен от твоя, НО това не ги прави по никакъв начин по-малко интелигентни от теб. Твоите качества, да кажем, аз ги осъзнавам заради отношенията, които имаме, разговорите, които сме водели, но в никакъв случай не и заради дрехите, които носиш. В моето съзнание те никога не биха имали решаваща роля, или каквато и да е било тежест относно същността ти. Сега, няма какво да си кривя душата - разбира се, че харесвам момчета със стил, подобен на моя. Давам си сметка, че ако ми тупнеш двама, от които единият е с кецове, дънки, риза, а другият е турбо фешън - ще харесам повече първия. Така е, факт. Но и никога няма да подценя интелектуалното ниво на втория - още по-голям факт. Защото тук става въпрос за предпочитания относно визия, която аз не свързвам с интелект. Не очаквам от хората да се обичат и "бла-бла-бла". Дори не го и искам. Единственото, което защитавам е, че хората трябва да се научат да не се дискриминират. Хората се групират по определени признаци, естествено, от чувство за принадлежност се нуждаят най-малкото, но забравят, че основният им такъв е тъкмо това, че са хора. И не, никак не е сложно, но е страшно трудно човек да си даде сметка за това.

Стереотипи също така ще има винаги, това ни е заложено, предполагам. Но фактът, че отричам един стереотип не означава, че отричам всички. В никакъв случай.

"Кифли", които да свирят в свободното си време на китара не познавам. Момичета, които не са кифли и свирят на китара в свободното си време също не познавам. Извод? Дрехите не са мерило. Да не говорим пък, че свиренето на китара предполага влечение към това, музикалност и така нататък, които неща може да притежава всеки човек, независимо от това какъв е. И това няма отношение с интелигентността по абсолютно никакъв начин.

В "разните народни поговорки" по мое мнение има огромна доза истина, която е казана толкова ясно и просто, че човек просто трябва да им обръща повече внимание. Смятам, че повечето от тях са общовалидни и запазват основната си идея през времето. За мен конкретната си беше съвсем на място и ужасно "важаща", така че явно е въпрос на вкус. Можеш да бъдеш посрещнат и изпратен по дрехите - разбира се. Случвало ми се е. Дори хората да са говорели с мен и да са виждали, че всъщност биха могли да открият нещо общо, предразсъдъците им са били толкова големи, че просто не са ме допускали, поради простата причина, че се обличам по различен (явно недопустим) от тях начин. Това правиш и ти с така наречените кифли, сам казваш, че не можеш да ги изпратиш по ума. Защо? Ами, защото просто не си правиш труда. Което пък си е ок, сам решаваш с кого да контактуваш и ако критерият някой човек да заслужи вниманието ти е да се облича по определен начин, то предполагам това е твоят избор.

Ограничение за дължината на постовете няма и след като имам какво да кажа - ще го направя по какъвто начин сметна за добре.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
UponMySoul
МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 2:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Human Error

Регистриран на: 30 Юни 2006
Мнения: 584

ъх...

Момиче със кифленски стил на обличане МОЖЕ ДА БЪДЕ ИНТЕЛИГЕНТНА.

айде гг и лека.
_________________
Eye for an eye. LSD and antidepressants.
Everything in balance. Buddhists call it karma, christians call it "the golden rule", jews call it...I don't know...

Universe always settles the score.
- Does it?
No. But it should.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
water_lily
МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 10:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

valium & cherry wine

Регистриран на: 08 Яну 2007
Мнения: 3082
Местожителство: City Of Delusion

Естествено, че момиче с кифленски стил на обличане може да бъде интелигнетна, може и да не бъде- зависи на каква попаднеш, и кифлите са хора- и измежду кифлите има добри и лоши, ими умни и тъпи, има хубави и грозни, има остроумни и злобни- както има измежду емота, метъли, рокаджии и всичките там стилове, по които вие явно групирате хората.

И го превръщате в прекалено лично, Ким и Теди не са кифли-ОК. Оставам аз- и пак съотношението е 2:1. - за тях, като интелигентни.

Определяйки човека само по това, което виждаш от него- ограничаваш самия него. Не му даваш и шанс дори да покаже какъв е наистина- виждаш марковата лъскава блузка => с този човек няма как да водиш високоинтелектуален разговор, а само ще обсъждате последните модни тенденции, цветове, които си подхождат, новата колекция на Шанел, счупеното нокътче...
Човекът отсреща, виждайки , че ти си с предварителна нагласа най-малкото ще се ядоса и ще ти покаже точно това, което искаш да видиш- кифлата.

Няма как поне едно, едно единствено, миниатюрно съвпадение да имете по някоя тема или област или и аз не знам какво- но с едно такова отношение на предубеденост нищо няма да се получи. Ти ще си мислиш колко тъпа е тя (кифлата), а тя ще си мисли колко ограничено гледаш на нещата.

Всъщност никой не е длъжен да харесва кифлите, те/ ние са/сме такива по една или друга причина. Може просто да не знаеш как се става друго. Нито някоя кифла цял живот е била кифла, нито някой се е родил метъл. Нещо го е направило такъв- средата или вътрешни някакви и -аз-не-знам-какви-неща, нооо- за вас остава главното резултатът- кифла. край. бягай.

Ким казва, че всеки втори я определя като кифла...брр
Е мен пък не. Защо ли?- защото всеки втори Е кифла.
И сега ще излезете с номера колко тъпо е дда се водиш по масите , да си като всички останали 90% от обществото, които се обличат не-знам-си-как.
Но си е личен избор, който си направил, заради нещо.

Никога не съм го приемала обидно, както казах- в този форум за пръв път чух за такова животно.-кифлата.
Облека ли розово- се сещам сега за темата, гримирам ли се-и се чудя сега кой ли по пътя ще си каже, че съм тъпа...
Ами.. много хора, ама какво пък да ми пука какво ще си каже някой на пътя за мен? Ок, пука ми, ама това е друга тема.

Първото впечатление-казват- е най-важно. И аз винаги съм се съгласявала, не знам- мисля си, че винаги можеш да прецениш дали един човек ти е симпатичен или не, дали искаш да го опознаеш-или не.
Но сега се оказва, че не съм права. Първо впечатление за кифлите няма. Има само изградено предварително мнение.

Свирещи на китари давате за пример, в темата за коментари гледах чалгата спомената.
И някак си- открих, че и аз съм предубедена и с предразсъдъци. Щом слушаш чалга- не може друго..така ли?! Да, ама не.
Я вижте форума на Планета- специално проверих току що, в темата за музика само чалга ли има? О, не- шок!
Знаете ли какво има?
някой си от форума на Планета.тв написа:
Мама му стара Металика къртят отвсякъде ама кога подяволите Юту ще дойдат в БГ. Трябва ли война да имаме или да умираме от глад, за да може Боно и компания да се сетят да ни навестят

Аз предлагам да му забраним, нали? Какво си мисли- че ще слуша ей така чалга и Металика ли?
Има си теми за Парис Хилтън, ама има и тема "Метъл и Хардрок".
Слушат хората- каквото им харесва, а не се ограничават по розови блузки.
Вие заявявате- "Който слуша чалга е кифла, кифлите са тъпи"
Ползвах този форум, понеже ми изглежда най-.м...подходящ за целта и ако по вашите критерии-те не са кифли- не знам, таа
Те пък заявяват : "Слушам каквото ми харесва, без това да ме прави позьор, кифла или метъл".
А сега чие мнение е по-тъпо, а? : )
_________________
So you have to stay separate from what's happening
     and you have to be somewhere else.


But I don't know where that somewhere else is, you know?

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Predator-S
МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 4:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Harvester of Sorrow

Регистриран на: 25 Сеп 2004
Мнения: 7856

ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ ОМФГ!
Тука стана Третата Световна -.- Дразня се, защото всички момичета приемат твърде навътре нещата все едно сме ги изкарали тях "тъпи, малоумни кифли". Аз не смятам нито Кими, нито Рей, Теди или която и да е било друга за кифла, нито мисля че някой друг го прави или поне не си спомням. Ок, както и да е. По темата.

НЕ. Кифла за мен не е момиче, което се поддържа. Кифла не е момиче, което обича да изглежда добре. Кифла не е лигаво момиче (защото всички го правят).

Кифла е момиче, което се облича в последните писъци на така наречената "мода", прави си доста гадни в повечето случаи прически, носи "готините пилотски" очилца, ходи полуразголена и си слага тонове мейк-ъп. Повечето дори говорят по идентичен начин, знаете какво имам предвид. Ами да, колкото и хубави да има сред тях, не са ми особено приятни. Та тези момичета, от поведението им и впечатлението, което са създали у мен имат изключително ниска обща култура, заинтересованост от света около тях и процент на айкюто. Интересите им се свеждат до това каква нова дрешка да си купят, какъв лак да си сложат и от кого да бъдат изчукани довечера в дискотеката. Дам, огромен процент от тези момичета слушат чалга, поради причини които не мисля да изброявам и смятам, че са ясни на всички. Нега го наречем техен си избор. Та не може да ме убедите, че момиче, което е толкова ограничено, смята че филмите са тъпи, книгите загуба на време и за педали (без дори да са се замисляли, че видиш ли, може и да пише нещо стойностно там) и да не знаят правописа на елементарни думи са интелигентни. Защото повечето, отново казвам повечето са точно такива (супер ограничени). Не са всички, но огромна част. От моето обкръжение и опит това ми е направило впечатление.

Наистина не знам защо го изкарахте на кръв, къде някой е казвал, че всяко момиче което се поддържа/гримира/облича стилно е кифла?

Облеклото вече то споменах в началото, хубаво нека подчертава формите им, но понякога е наистина безвкусно. Да не говорим, че има и доста, които не подбират и се обличат ужасно. Това че са грозни/дебели не ги прави по-малко кифли, а и съответно по-малко тъпи. Кифленско облекло =/= женствено облекло.

Ок, съгласен съм. Има и интелигентни кифли. И все пак направете процентно съотношения с масата и да видим колко ще излязат. Според мен не са особено много. И не говорим колко са добри/свестни, ами умни.

И да, както Ники отбеляза, аз си създавам впечатление от това как някой се облича, имам си предразсъдъци. Първоначалното предназначение на дрехите е било да ни топлят, впоследствие за прикриване на срамните ни части, а сега вече са се превърнали в нещо съвсем различно. Начин за изява, за показ, за принадлежност към дадена субкултура. Начинът, по който се обличаш не дефинира твоя лайф-стайл, но ти сам си слагаш етикета, искаш или не искаш. Иначе всички дрехи щяха да са еднакви...и би било много скучно, нали? Като видя метъл/метълка да не мислите, че откачам от кеф? Не, естествено си имам някакви предразсъдъци, особено ако са от убер-хардкор типовете с всичко кожено, яко железа, вериги, пентаграми и мешки. Не, аз разбирам кога нещо е стилно и добре подбрано, и кога е просто абсурдно и чисто парадиране. Едно момиче може да подчертае своята женственост по хиляди начини, без да се облича като курва. Мед ми капе на сърцето като видя такива момичета. Защото ги намирам за доста по-привлекателни от техните връстнички, които имат табела отзад и отпред "Ела ми го тури лол! (вълчо)" И после що имало толкова изнасилвания -.-

Не се сещам къде срещнах самия термин "кифла", може да е било тук, може да е било другаде. Но винаги съм го разбирал като фешънка-чалгарка-курва (и плиткоумна, естествено). Въпрос на вкус? Ок, нека е въпрос на вкус. Мен ме отращава и смятам, че интелигентни момичета от тоя вид са истинска рядкост, но както и да е.

Имам какво още да кажа, но засега стига толкова, мисля че ви се изясни основната идея. И без това нямах особено желание да участвам в темата, още по-малко пък да пиша тоя пост след като изчетох толкова безмислици, обиди и разпалвания за нищо. Like...take it easy, people -.- Аз не мразя и нямам нищо против тези момичета/жени...просто не са ми приятни, по-голямата част. Току-виж се намерила някоя...интелигентна.
_________________
A live body and a dead body contain the same number of particles.
Structurally, there’s no discernible difference.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
UponMySoul
МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 8:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Human Error

Регистриран на: 30 Юни 2006
Мнения: 584

Хайде, моля ви се, стига с това, какво мога да слушам и какво не. Извъртате думите. Толкова ли сте зле? Или се правите?
Всеки има право да слуша каквото си пожелае.
Мисля, че няма човек, който да слуша само един музикален стил.
А това дали е метъл, емо, кифла, пънкар и т.н. се определя от любимия му(не е задължително да бъде слушан най-много, но обикновено така става) стил.
Кфи сте такива? Защо се правите на глупави не мога да разбера?
Като го обръщате така въпроса, окей.
Вероятно всички кифли са интелигентни, но също така, по-голямата част от тях за превземки и това им пречи да си покажат интелекта и поради тази причина биват заклеймени за глупави.
Когато един човек се държи надменно, пренебрежително, държи се така все едно е повече от теб по дифолт, хвърля ти онези погледи, нали се сещате, дето леко си присвива очите, променя си гласа, ако досега се е хилил му пада усмивката и т.н. Сещате ли се?
Ако ли не...добре, то си е за вас. Всеки може да прави КАКВОТО си иска. Ние от тази страна на дискусията не ви нареждаме какво да правите в абсолютно нито един аспект. НЕ ни е това целта. Разбирате ли?

Нямам проблем с това да не ми разбирате какво говоря или да се правите на такива, но имам проблем с това да ми интерпретирате грешно и да ми изкривявате думите.
Ако някой има проблем и държи да разбере моята лична гледна точка нека пише лично.
Карате ме да се чувствам като паднал от друга планета...
_________________
Eye for an eye. LSD and antidepressants.
Everything in balance. Buddhists call it karma, christians call it "the golden rule", jews call it...I don't know...

Universe always settles the score.
- Does it?
No. But it should.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kim
МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 10:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Велик Маг
Велик Маг

Регистриран на: 13 Мар 2005
Мнения: 1063

Хайде стига сте споменавали напразно името господне, викам пък аз? (:
Трета световна не е настъпила до момента, а и аз съвсем не смятам, че някой от опонентите ми ме класифицира като "тъпа, малоумна кифла". Отделно - считам, че само аз мога да кажа колко навътре всъщност приемам написаното тук и да преценя "твърде" много ли е, не е ли. Както вчера написах на Никола - постарайте се да не ме считате за толкова ранима и нежна душица и си дайте сметка, че това, че си правя труда да се изкажа максимално ясно и да защитя тезата си далеч не значи, че се чувствам засегната по какъвто и да е било начин. Водим един вид дебат, а смятам, че за да бъде пълноценно воден такъв, участниците трябва да го приемат насериозно. Простотии чувам всячески по всяко време, та се надявах тук да мога да си водя споровете прилежничко и подредено, както на мен си ми харесва. Вчера вечерта през цялото време си пишех с Ники в скайп същите неща, които си пиша всяка друга вечер - правете си самички изводите колко засегната и огорчена се чувствам.

Стеф, прекрасно е, че за пореден път даваш определение на така любимото на всяко човешко същество, понятие "кифла", но, злато, разбери, че не иде реч за това. Трети пост пиша, трети път все това повтарям. Чудя се вече - да се самоцитирам ли, да си перефразирам ли отново думите, че да проумеете каква, аджеба, е темата. Чак странно като че ли взе да ми става - как излагате каквито и да е било аргументи в защита на тезата си, като тезата ви просто не отговаря на зададения въпрос? Петя пуска снимки на някакви разголени девойчета - добре. Стеф и Ники описват разни образи на глупави и повърхностни момичета - още по-добре. Обаче от къде се предполага, че между двете има зависимост? Това никой дори не се опитва да обясни. А всъщност тъкмо зависимостта трябва да търсите и нея да защитавате. Иначе аз ще продължа да си водя монолози, а вие ще продължавате да обяснявате що за животни са кифлите и спорът ще си стои едностранен. Старая се да вникна в това, което пишете и отговарям на него, защитавайки моята позиция, без да ви заклеймявам и без да се питам правите ли се на тъпи или просто сте си. И ще ви помоля да бъдете така добри да се отнасяте с нас по същия начин, ако обичате. Ако успеете да го направите - това ще бъде една съвсем приятна дискусия, в която никой няма да влага отрицателна енергия. Ето тук вече е удачно да кажеш, че хипито у мен се обажда, скъпи мой. (:

А тъй като, представете си (!), дори на мен от време на време ми се случва да ми писне да повтарям едно и също нещо отново и отново и отново, ще си позволя лукса да се изявя като една безкрайно нарцистична натура, цитирайки следното:

моя милост написа:
Въпросът е дали момиче с кифленски стил на обличане може да бъде интелигентно, по дяволите.


Темата НЕ е "какво наричате кифла?". И ако за момент се опитате да се изолирате от това шибано етикетче, погледнете на нещата една идея по-абстрактно, то несъмнено ще видите, че аз не се опитвам да ви убедя, че момиче, чиято единствена цел в живота е да си купи нова маркова дрешка, да се гримира, да се изчука с някоя мутра из дискотеките, да обсъжда от сутрин до вечер нещата от живота като това кой й го е начукал във въпросната дискотека миналата нощ, или пък колко безсмислено нещо са книгите, е интелигентно. Такъв тип девойки се вписват идеално в понятието "кифла", да, съгласна съм, това всеки може да го потвърди. Но, нека преговорим още веднъж:

моя милост написа:
Въпросът е дали момиче с кифленски стил на обличане може да бъде интелигентно, по дяволите.


Пояснявам - кифленски стил на обличане значи само и единствено кифленски стил на ОБЛИЧАНЕ. Под обличане, аз разбирам дрехи, а не бельо. Така че снимки, които не ми демонстрират нито дрехи, нито акъл, аз не мога да възприема като отговарящи на темата. Ако някой друг може - нека да ми обясни, моля, очаквам с интерес.

Ники, виж сега. Превзети мацки има. Те вероятно те пренебрегват, държат се така сякаш са повече от теб по дифолт, хвърлят ти разните си погледи, променят си гласа и така нататък. Да, сещам се за какво иде реч. Но това, че ги има по абсолютно никакъв начин не изключва възможността да има интелигентни момичета, които се обличат по същия начин. Понеже си говорим за стил на обличане. Или трябва да припомня пак? Да, ами, ето...

моя милост написа:
дали момиче с кифленски стил на обличане може да бъде интелигентно


Това е ключовото въпросче. И махам излишните думички, та да акцентирам въху най-основното, което съвсем не случайно написах още в предния си пост с болднати буквички. Но, уви, кой да им обърне внимание. В момента настроението ми е повече от прекрасно, та за това си позволявам да не ме хваща яд на иначе така особено неприятната гледка за моите прекрасни очи.
Давам си сметка, че явно не се чете особено задълбочено какво пиша, за това ето, предоставям на вашето внимание снимков материал:Снимков материал, подплътен с абсолютно неоспоримия факт, че двете момичета на снимката са много повече от интелигентни. И тъй като се изказа мнение, че Рей всъщност не се вписва в понятието "кифла" (смея да твърдя, че това бива поднасяно по този начин единствено заради така зададената тема), то другото момиче, вярвайте ми, отговаря на всяко ваше описание. Изключвам едно - че не е плиткоумна. Иначе, по всеки друг параграф го докарва. Приятелка на Рей е, та нека тя ако има желание да ви обяснява, понеже аз нямам такова намерение. И все пак - нА ви момичета с кифленски стил, които СА интелигентни.

И при положение, че както Стеф, така и Никола са съгласни с това нещо - кое всъщност отричате?

Че момичетата, които така и така правят (описахме вече доволно много пъти) не са интелигентни? Ами, еврика, НЕ СА. Но критерият, по който това се определя явно е друг. След като знаете за какво говорят, какво правят, дали четат, какво мислят и така нататък, явно по ума ги изпращате, не по дрехите. А пък, знаете ли какво? Чакайте ще ви кажа:

моя милост написа:
Въпросът е дали момиче с кифленски стил на обличане може да бъде интелигентно, по дяволите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
UponMySoul
МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 10:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Human Error

Регистриран на: 30 Юни 2006
Мнения: 584

Значи спорим за нещо, относно което сме единодушни, с разликата, че ние защитаваме тезата, която фактически не поддържаме и изглеждаме глупаво. Даже разбити. (:
_________________
Eye for an eye. LSD and antidepressants.
Everything in balance. Buddhists call it karma, christians call it "the golden rule", jews call it...I don't know...

Universe always settles the score.
- Does it?
No. But it should.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Jahi
МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 10:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Министър на магията
Министър на магията

Регистриран на: 21 Апр 2006
Мнения: 863
Местожителство: wicked wonderland

Добре бе , а аз как да обясня че абсолютно всеки си има различно виждане за това какво е момиче с кифленски стил . За мене това дрехите показват част от ценностната система на дадения индивид , защото както Стеф спомена човек самичък си лепва какъвто и да е етикет просто дрехите показват към коя субкултура се определяш , искаш да си и етц.
Из другите ми мнения обясних какво за мен е кифленски стил , щом се носи в този стил , предполага се че слуша чалга , щом слуша чалга , които всички знаете колко богати на душевност и на величествени изрази и ценности е този "стил" или както си се води там. Е за мене едно такова момиче няма как да е умно , първо защото явно тя сама си е избрала нали да се носи в тоя стил , да слуша даденият тип музика която който както ще да ме убеждава води до ЗАТЪПЯВАНЕ , защото масово се пее за ултра банални и клиширани неща , а още по тъпото е че самият скапан стил те кара да се клонираш едва ли не и да си еднакъв с още сумати народ , еми щом няма как по свой собствен начин да изразиш себе си това отново не ме навежда на мисълта , че си адски високо убер ултра интелигентен , а точно ме довежда до обратното.
Оф целият скапан спор е толкова безсмислен , защото всеки си има някаква си теза и си повтаря своите възгледи.
За мене почти всички от този стил мацки са ми безкрайно повърхностни и като цяло не мога да завържа разговор с тях и не е защото ми пречат дрехите ами защото просто нямаме каквито и да е общи интереси .
По дяволите и аз обичам да изглеждам добре и се кипря по не знам колко време , ходя на педикюр и маникюр , кефя се на ашли симпсън понякога си се лигавя и си слушам дори Бритни и правя всичко за себе си за да си се харесвам имам си "разголени" снимки в които не се вижда почти нито една част от тялото ми и съм се снимала най малкото защото си харесвам тялото и аз нося розово и високи обувки и прочие , но гледам да си вкарам + моят стил защото така ми изглежда доста по сполучливо.
Казвам , че го приемате навътре защото не спряхте да повтаряте как преди са ви наричали кифли , + че вие сами си се определяте като такива о.о което е най странното.
За мене една жена може да е женственна и без да е чак толкова крайна към облеклото и атрибутите , не смятам че толкова грим ще те направи по красив или прочие за мене от естественото по хубаво няма.
И ок може да имаш хубави крака , еми винаги може да си облечеш пола която не е тип колан и не ти се вижда половината гъз нали?
Или блуза , която да ти загатне формите , но не и да ги изважда така видно на показ.
От тоя тип хора много малко съм срещала които да са интелигентни , да си съчетават дрехите , да си подбират атрибутите и да не са някви крайни.
И един пример една " кифла " от моят клас днеска питаше как се пише великолепно ..тя самата мислеше че се пише великолептно о.о
и все още се опитвайте да ме убедите колко много акъл има в тия девойки.
1 на 10000000000 са такива , които имат някъв интелект и се опитват да го развиват.
И да в всяка компания си има някакви доста прости хора не го отричам , ама както споменах обикновенно за 1 съдят по масата , предразсъдаци и стриотипи винаги е имало и ще има , не вярвам че в животът си поне един път някой от вас не е седнал да загледа случайно минаващи си хора и да си ги категоризира , да им лепва дадения етикет или да им се присмива.
енд.
_________________
She was like a puppy.She was like : love me , love me , love me..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
Rocket Queen
МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 10:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Директор
Директор

Регистриран на: 07 Сеп 2007
Мнения: 391
Местожителство: Paradise city

Jahi написа:
да слуша даденият тип музика която който както ще да ме убеждава води до ЗАТЪПЯВАНЕ ,


ТЕ смятат същото за метълистите примерно.
ебати. има супер умни чалгарки.
има супер умни курви даже. *мига*
от ВСЕКИ "вид" хора има пълни простаци, блуждаежи из живота и адски умни индивиди.
дали си кифла или нещо друго не е от голямо значение за интелектуалното ти ниво.

друг е въпросът, че всички имаме различно мнение за кифла.
и ок.. не съм кифла явно.

_________________
  oh I belong to you
  I belong to you
  and you, you
  you belong to me too

  you make my life complete
  you make me feel so sweet
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя MSN Messenger
psy_
МнениеПуснато на: Пон Юли 14, 2008 9:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Велик Маг
Велик Маг

Регистриран на: 04 Апр 2005
Мнения: 1178
Местожителство: beyond belief

а бе, вие малоумни ли сте?

Цитат:
Кифла е момиче, което се облича в последните писъци на така наречената "мода", прави си доста гадни в повечето случаи прически, носи "готините пилотски" очилца, ходи полуразголена и си слага тонове мейк-ъп. Повечето дори говорят по идентичен начин, знаете какво имам предвид. Ами да, колкото и хубави да има сред тях, не са ми особено приятни.

какъв е проблемът с модата? Не че нещо, но това, че носиш камуфлажни панталони и тнеиска с надпис "Кърт Кобейн > Кисели Краставички и Ракия" не те прави супер интелигентен.
всъщност адски много хора, които следват модните тенденции имат много по-високо IQ от тези, които ги отричат.
Отричането на модата е свързано с:
а/ искам да бъда интересен и различен, защото съм на 14 и не знам какво друго да измисля
б/ не мога да си го позволя- следвотелно то не струва
в/ тези дрехи не ми отиват заради overweight, следователно те са ужасни, а аз мразя хората, на които искам да приличам.

лично аз употребявам думата кифла в случи когато видя отвратителни комбинации от дрехи, подплатени с непокрито самочувствие, както и крещящ комплекс за малоценност, украсен с верижка от тоалетна. Има и мъже- кифли, има и жени=кифли. И всички до един са еманация на селскияманталтет и желанието да бъдеш тежък и да "стъпваш на купона" без въобще да имаш представа колко смешен си.

Иначе е вярно, че има хора, които се обличат така и в същото време са съвсем нормални. В повечето случаи те са от малки градове или просто изглеждат идиотски, защото така тъпите кифли им обръщат внимание.
_________________
how dare you tell me you're lonely
and for you the sun doesn't shine
?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ghost
МнениеПуснато на: Съб Юли 26, 2008 8:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Професор
Професор

Регистриран на: 06 Мар 2006
Мнения: 219
Местожителство: My favourite half-light

Никой не защити тезата си добре.
Беше голяма загуба на време изчитането на "алйдоабфеои" и после отново, само че разбъркано. :/
Само на мен ли ми е важно просто как излежда момичето? Защото всичко зависи не от стила, ами от физиономията. Стилът е шлифовка. И тя става бавно и постепенно и се проявява върху фейса с по-малко късмет чак на 20тина годинки. Важни са гените. Важно е да познаваме много лица и чертите вече да ни говорят нещо. Факт е, че като мънички са ни харесвали много повече хора и постепенно ние вече виждаме в лицата и фигурите им непреодолимите различия и несъвместимост и ни харесват все по-малко. Тъпото момиче за мен държи устата си отворена. Това доказва недостиг на кислород, който то си полунаваксва с дишане през устата, а недостига на кислород уврежда мозъка. Виждали ли сте малоумни? Готово.
Пишете по-малко.
_________________

Бих ти казал за нещата,
които са ми причинявали;
болката, на която съм бил подлаган,
но и сам Господ би се изчервил...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
water_lily
МнениеПуснато на: Пон Юли 28, 2008 8:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

valium & cherry wine

Регистриран на: 08 Яну 2007
Мнения: 3082
Местожителство: City Of Delusion

~EL~ написа:
water_lily написа:
Aedorriel Shaam написа:
ще ми простиш ли?


не е въпросът дали ще му прости на Браян или на теб, ами дали тя ще прояви сила или слабост, давайки прошка..

значи:

Miss_leviathan и Съншайн- сила да прощаваш

Пет и кой още са за слабост?


Може ли аз?Razz deal

значи:


"Слабост или сила е да прощаваш"


Да прощаваш е сила:

_Sunshine_ & Miss_leviathan

Да прощаваш е слабост:

Pet & ~EL~


Може да започнете щом сте готови (:
Имате една седмица.
Ако имате идеи за коментарите, да премахнем анкетите итн- сега е моментът да ги променяме (:

Темата за Коментари :
Коментари- Сблъсък
_________________
So you have to stay separate from what's happening
     and you have to be somewhere else.


But I don't know where that somewhere else is, you know?

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Lextasy
МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 12:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

apologetically dressed

Регистриран на: 04 Дек 2005
Мнения: 1724

Пф, човек с власт :Р
_________________
share a toothbrush ? you're my kind of man
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Алекс Малфой
МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2012 6:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Suomalainen

Регистриран на: 03 Авг 2005
Мнения: 5411
Местожителство: Helsinki, Finland

от архив
_________________
____________Midnight
You come and pick me up, no headlights
___________Long drive
Could end in burning flames or paradise


_'Cause we're young and we're reckless
_____We'll take this way too far
______It'll leave you breathless
________Or with a nasty scar

______Got a long list of ex-lovers
_______They'll tell you I'm insane
____But I've got a blank space, baby
_______And I'll write your name
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения  Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения Иди на страница Предишна  1, 2, 3 Страница 3 от 3

Идете на:  Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Template by Dustin Baccetti; Translation by: Boby Dimitrov
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


eXTReMe Tracker