Автор |
Съобщение
|
the^giirl^who^hate^you |
Пуснато на: Пон Юли 09, 2012 2:49 pm Заглавие: Too beautiful to die.. too wild to live.. [ИИ] |
|
|
 Директор

|
Ам.. тадаа .
Това е първият фик, който имам необяснимо голямо желание да довърша.
Ако някой чете още, да се чувства свободен да коментира!
И едно голямо благодаря на Anna Valerius за отделеното време. (: Благодарение на нея, фика достигна до вас.  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Anna Valerius |
Пуснато на: Пон Юли 09, 2012 3:27 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

Регистриран на: 02 Апр 2007 Мнения: 334 Местожителство: fantasy world
|
Радвам се, че се реши да го спуснеш и продължавай да пишеш и ще видиш как с времето ще ставаш все по-добра и по-добра. Само една забележка сега като минах отгоре-отгоре по главите. Наблегни на описанията. Знам, че е по-лесно да пишеш диалози, но хубава история само с диалог не става. Трябва да откриеш сама баланса между разговорите и описанията.
Успех, аз ще продължавам да чета защото ми е интересно как ще се развие както историята, така и ти. _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the^giirl^who^hate^you |
Пуснато на: Пон Юли 09, 2012 3:51 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

|
Мненията ти имат някакво странно и позитивно излъчване върху мен.
П.П. И аз с очаквам как ще се доразвие твоята история.  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
~EL~ |
Пуснато на: Пон Юли 09, 2012 3:52 pm Заглавие: |
|
|
~аmantes amentes~
|
На мен пък ми харесва, когато е лишено именно от твърде много описания. Даже смея да кажа колко по - малко, толкова по - добре. Освен това добрия писател успява да вмъкне описанията между останала част, което, както виждам, ти се опитваш да правиш и много ми харесва. Сега чакаме с нетърпение да видим как ще се развие Беки под крилото на Каркаров? Защо ли, след толкова изписани фикове, никой не се сети за него? _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the^giirl^who^hate^you |
Пуснато на: Пон Юли 09, 2012 4:34 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

|
Верно ли?! Прочете го :O Трогната съм! ^^
Каркаров ще има роля, но тя ще бъде... ами малка. Ще видите той какъв се явява, нищо, че е за малко, но е важно.
Колкото до описанията, ами да, повече ми харесва да вмъквам и да давам воля на въображението. [Обичам да го препрочитам и да си го представям по различни начини ]
Но ще се опитам с малко повече описания.  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mistress |
Пуснато на: Пон Юли 09, 2012 4:38 pm Заглавие: |
|
|
 Носител на Ордена на Мерлин

Регистриран на: 14 Яну 2009 Мнения: 2489 Местожителство: London, UK
|
Защото смъртожадните го убиха
Основният замисъл много ми харесва, както ми харесва, че не се съобразяваш кой е убит по канон Ана и Ел са прави. Трябва да намериш златната среда между това да не лишаваш текста от описания, но и да не го затрупваш с тях (не си дикенс, на който са му плащали за всяка дума и затова е фрашкан с описания )
Моята забележка е само, че Ребека много бързо прие историята за родителите си и повярва на Каркаров. Човек обикновено не приема толкова леко новината, че баща му го е изхвърлил, обвинявайки го за смъртта на майка му. Опитай се да се поставиш на мястото на героите си и да си представиш как би реагирала ти на тяхно място.
Продължавай да пишеш. Имаш голям потенциал! _________________
Don't tear me down
For all I need
Make my heart a better place
Give me something I can believe |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the^giirl^who^hate^you |
Пуснато на: Пон Юли 09, 2012 5:35 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

|
Тя е в сиропиталище. Това не е ли достатъчно?!
Имам предвид, че на нея малко или много и е ясно, че е изхвърлена от родителите си. 11 години не са малко, пък и децата на такава възраст са достатъчно умни и разбиращи.
Цитат: | Човек обикновено не приема толкова леко новината, че баща му го е изхвърлил, обвинявайки го за смъртта на майка му. |
Но тя се отешава за от това, че той малко или много се е разкаял. А пък и това, че е магьосница я поразсейва
Иначе, мерси и ще имам предвид чувствата на гороите ми. ^^ _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gugenceto |
Пуснато на: Вто Юли 10, 2012 9:19 am Заглавие: |
|
|
 Директор

Регистриран на: 29 Дек 2011 Мнения: 311 Местожителство: Хогуортс,Грифиндор
|
Суперско е! На мен лично много ми харесва както си е сега.....  _________________ "И без да знае как е разбрал, Хари усети, че фениксът си е отишъл, тръгнал си е завинаги от "Хогуортс", точно както Дъмбълдор си беше отишъл от училището, беше си отишъл от света...беше си отишъл от Хари." |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the^giirl^who^hate^you |
Пуснато на: Вто Юли 10, 2012 10:48 am Заглавие: |
|
|
 Директор

|
Хихихихи
Обаче няма да е лошо да пусна всичките написани глави и после да набера другите написани в тетрадката глави. Обаче сега гледам малки сладки лъжкини и ми е малко трудничко да правя и двете, ама ще се пробвам.
Мдаа..  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Anna Valerius |
Пуснато на: Вто Юли 10, 2012 12:21 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

Регистриран на: 02 Апр 2007 Мнения: 334 Местожителство: fantasy world
|
Аз само изразих мнение за описанията. Разбира се, че е по-лесно ако има основно диалози и разбира се, че всеки писател трябва да провокира въображението на читателя, но идеята е да кара читателя да се замисля за малките неща, не да си измисля историята. Казвам й го защото знам, че в един момент ако се заеме сериозно с писане - имам предвид нещо лично свое - никой няма да оцени история, която е 80% диалог. Описанията са къде-къде по-трудни от остроумните и забавни диалози и те са тези, които до голяма степен показват колко е кадърен автора. Всеки може да води разговор и да го изпише после на хартия или на уорд документ но се изисква поне малко богат речник и талант, за да направиш да речем... описание на картина особено ако тя има особено значение в това, което описваш.
Разбира се, не казвам да се разточителстваш, особено не в началото докато се учиш да пишеш, просто казвам, че за да бъдеш приемана сериозно, трябва да умееш да боравиш и с описания и други похвати, невключващи диалози. Защото като се замислиш авторите тук, в смисъл тези по-старите, които повечето сме чели и ги наричаме "добри" - виждала си им фиковете - колко от тях са избягвали описанията? "Втората война" - огромни глави, много описания. "Веднъж в живота" - същото. Фиковете на Лидето, сега ме мързи да ги изброявам - тя набляга на монолога и описанието, защото е лесно да опишеш с пет приказки външността на героинята/героя си, но ти трябва цял фик, за да покажеш същността му на читателя.
Отплеснах се, извинявай, това е твоята тема за коментари. Просто ти казвам, че колкото и да е досадно и неприятно, описанията са важни. Както и много други похвати. _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
~EL~ |
Пуснато на: Вто Юли 10, 2012 1:03 pm Заглавие: |
|
|
~аmantes amentes~
|
Anna Valerius написа: | Аз само изразих мнение за описанията. |
Е, ми то и аз! _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the^giirl^who^hate^you |
Пуснато на: Вто Юли 10, 2012 1:13 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

|
Същност обичам да пиша описания, обаче не знам защо, имам обеждението, че повечето харесват да четат диалози... Доста грешни обеждения имам...  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mistress |
Пуснато на: Вто Юли 10, 2012 1:22 pm Заглавие: |
|
|

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
the^giirl^who^hate^you |
Пуснато на: Вто Юли 10, 2012 1:40 pm Заглавие: |
|
|
 Директор

|
О и у така и не ги научих... Което си е проблем...
Скъпа, Диана [виж, знам ти името. как да ти викам на кратко? ана?] ако продължиш да четеш, ще ти стане ясно..
И да, биологичния и` брат е в Думщранг. Доведеният е в Хогуартс. _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mistress |
Пуснато на: Вто Юли 10, 2012 1:45 pm Заглавие: |
|
|

|