Потър Мания Форуми
Потър Мания
Въпроси/Отговори  Въпроси/Отговори   Търсене  Търсене   Потребители  Потребители   Потребителски групи  Потребителски групи
Регистрирайте се  ::  Вход Влезте, за да видите съобщенията си


Създайте нова тема  Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения
 Вижте, за да знаете – важно, полезно, интересно и още! « Предишната тема :: Следващата тема » 
Автор Съобщение
gesh
МнениеПуснато на: Вто Юли 19, 2011 2:29 pm    Заглавие: Вижте, за да знаете – важно, полезно, интересно и още! Отговорете с цитат

Captain Obvious

Регистриран на: 02 Сеп 2005
Мнения: 6326

Тъй като предната тема изчезна по необясними причини, пускам нова. Не съм я трил аз, дори нямах нет за тая цел.

Знаете какви неща се поместват тука. В тази тема ще ви информираме за важни събития/промени из тази зона.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Алекс Малфой
МнениеПуснато на: Вто Юли 19, 2011 6:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Suomalainen

Регистриран на: 03 Авг 2005
Мнения: 5411
Местожителство: Helsinki, Finland

погледни кои мнения от другите "важни" теми се отнасят за тази зона и ги копирай тук, ако обичаш (:
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gesh
МнениеПуснато на: Чет Юли 28, 2011 11:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Captain Obvious

Регистриран на: 02 Сеп 2005
Мнения: 6326

Не успях да намеря почти нищо за потребителската зона в другите "важни теми", но нека напомня за едно правило:


Нямате право да пускате лична тема преди да е минал 1 месец от регистрацията ви и преди да сте написали поне 20 мнения.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
gesh
МнениеПуснато на: Пет Юли 29, 2011 12:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Captain Obvious

Регистриран на: 02 Сеп 2005
Мнения: 6326

Календарът е обновен
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Алекс Малфой
МнениеПуснато на: Пет Юли 29, 2011 3:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Suomalainen

Регистриран на: 03 Авг 2005
Мнения: 5411
Местожителство: Helsinki, Finland

а правилата? ;д

Невидимата написа:
Тук ще помествам под формата на линкове някои важни неща, за да не ги търсите из целия форум. Ще се пускат и съобщения, свързани с тези неща. Надявам се това да ви улесни! Стари съобщения можете да намерите тук.


Използвам темата и за някои основни правила и предупреждения:
1. Абсолютно забранени са:
а) Порнографски теми и профили
Всякакви фенфикшъни като „Как Хърмаяни загуби девствеността си”, теми като „Секс картинки” и „Кога за първи път се чукахте”, перверзни мнения и профили ще бъдат трити, а авторите им – наказвани. Съобразявайте се с детската аудитория. (По отношение на adult-темите вижте т.8 )
б) Лични разправии (спорове, караници, заяждане, псуване) между двама или повече потребители в рамките на форума. За тази цел спокойно можете да използвате лични съобщения или друг начин за комуникация.
в) Обиди и нецензурности, насочени към сайта, форума, администрацията и/или потребителите. (Ако видите в някоя тема псувни, гадни обиди или друг род "неприлични думички", ако видите заяждане и прекомерно отклоняване от темата, пратете pm на съответния модератор или на мен и нещата ще бъдат оправени при първа възможност.)
г) Умишлено и съзнателно пускане на теми като „Какви са ти чорапите”, „Какво предпочиташ – Спрайт или Кола”, „Вчера сънувах...” и други подобни, които:
- влизат като част от други теми;
- практически са безсмислени;
- целят да обидят някого;
- целят флууд (спам) и създаване на неприятности на модератори и администратори.
Ако дадена тема повтаря почти дословно друга, ще бъде заключена. Ако в дадена тема само се флууди, ще бъде заключена.
Заключените теми ще бъдат трити редовно, стига да няма основателна причина да бъдат оставени. Такива след време ще се преместват в раздел „Архив”.
д) Теми за отделни книги, филми, компютърни игри, отбори, музикални групи, изпълнители, актьори и личности. Изключения ще правят по-общи и популярни теми като „Властелинът на Пръстените” (която включва дискусии около книгите, филмите, актьорите и творчеството на Толкин), Star Wars, War Craft и други, формулирани като „Творчеството на Пратчет” или „Български футбол”.
е) Разпространяване на китайски писма, писма на щастието и други подобни, които носят послание за препращане на други хора и форуми. Хората, които пращат на лични съобщения покани за сайт, форум и подобни на гореспоменатите писма, няма да бъдат санкционирани, освен при случай на масово оплакване.
2. Писането на кирилица е задължително. След като вече имаме кирилизатор, продължителното писане на латиница става наказуемо.
Опцията се намира точно под прозореца за писане на съобщение - [latinica > кирилица].
Обръщам ви внимание, че кирилизаторът действа на emoticons, линкове и всякакъв тип оформление на текста, затова извършвайте тези неща след кирилизирането.
3. За писането в теми, които по очевидни причини са за заключване:
Тъй като често явление е да се появи повтаряща се или безсмислена тема, в която обаче да се изпишат няколко страници от потребители, които си лафят, налагат се някои правила:
а) Редовните и информирани потребители (най-вече модератори от други раздели, които би трябвало най-вече да дават пример в такива ситуации) да се въздържат от всякакъв коментар, дори темата да е обидна и т.н. Няма смисъл нещата да се раздухват и да възникват допълнителни усложнения и конфликти.
б) Само един от въпросните потребители/модератори да пуска стандартен отговор, като: "TEMATA ЩЕ БЪДЕ ЗАКЛЮЧЕНА, МОЛЯ НЕ ОТГОВАРЯЙТЕ В НЕЯ, ЗА ДА НЕ ПОЛУЧИТЕ НАКАЗАНИЕ!!!"
в) Тъй и тъй темите се локват и трият, няма лошо и да се пофлууди. Но нека флуудът не е под формата на мнения колко тъп е авторът да пусне такава тема, колко бавни са действията на модераторите или нещо подобно. Можете да приемете темите за заключване като клони на флууд топика, докато не се намеси мод или админ. Все пак не се увличайте и не се надявайте да си качите мненията - темите ще си се трият.
г) Наказанията - в крайни случаи ще налагам и такива на хора, които тенденциозно и неведнъж са се възползвали от възможността да пофлуудят за сметка на модератори и администратори и при това са се държали некоректно спрямо други потребители.
(с благодарности на Композитора за помощта с формулировката)
4. За флууденето в чужди форуми
Във връзка с някои събития от миналото на форума, налага се да ви огранича с още правила. Става дума за потребители на чужди форуми, които се регват тук само за да флуудят, като обясняват действията си като защитни. С други думи, х потребители от нашия форум отиват в y форум и флуудят. Съответно потребители от у форум идват и флуудят тук. Последствията са банване на нежеланите особи и приключване на въпроса. Работата е там, че по този начин не само се отваря допълнителна работа на модераторите и администраторите (и на двата потърпевши форума), но и отношенията ни с други форуми се влошават или обтягат. Тук има за казване основно две неща:
а) За наказанията:
В случай че по ваша вина дойдат флуудъри от друг форум, санкциите ще са следните:
- ако провинилият се е мод, лишаване от правата му за известно време (периодът както тук, така и при долните случаи ще зависи от нанесените щети);
- ако е юзер с ВИП - отнемане на ранга и аватара;
- ако е такъв без ВИП, отнемане на аватара и предупреждение;
- за по-сериозни случаи и "непокаяли се" ще банвам за ден-два;
б) По-скоро го бройте съвет, отколкото нещо друго, защото звучи твърде не-администраторско... Моля ви като имате зъб на чужди форумци и сте решили да пофлуудите, за да им създадете неприятности, не казвайте, че сте от този форум, регвайте се с различни никове и въобще - гледайте да не ви хванат откъде сте. Не мога да ви забраня да правите, каквото си решите, в чуждите форуми, но най-малкото не създавайте неприятности и на нашия. Егоистично, но така стоят нещата.
5. Потребители, нарушили спокойствието и престъпили правилата на форума, ще бъдат санкционирани. Мерките варират от предупреждение през отнемане на аватар до забрана на достъпа до форума за определен период от време. Баннатите потребители ще бъдат съобщавани в тази тема и ще им се слага ранг „Наказан!”.
6. Теми-игри (асоциации, игри на думи и други, които бързо набират много страници и служат единствено за забавление), Flood Topic-а, темите за аватари и подписи, „В момента” и подобни се трият на 50-100 страници.
7. Изискванията за RQ-теми са следните: видът на темата трябва да е следният - "RQ: това, което търсите" (например "RQ: Разработки за десети клас" или "RQ: Клипът на Get Right на J Lo"). След предоставяне на търсеното нещо, темата ще се заключва и по-късно трие. Също ще се трият мнения като "не знам" и "май гледах някъде", които само биха затруднили нещата, както и теми като "търся си чорапите" или "търся картинка..." (за по-дребни и неспешни неща използвайте темата за помощ). Моля да не злоупотребявате с това нововъведение и преди да пускате тема да се допитате до други познати, както и да ползвате търсачките.
8. Изискванията за т.нар. adult-теми са следните: възможно най-цензурирано заглавие и означение пред или зад него "[16+]" (или каквато възраст прецени авторът на темата); флуудът под формата на неадекватни или отклоняващи мнения ще се трие (неща като "кви са тия теми бе", "вие наред ли сте", "не е така", "хихихихии", "съгласен съм, мда" и подобни). Позволяването на темите не значи, че правилата за порнографски профили и изображения, както и за по-груби нецензурирани думи и изрази отпадат. Абсолютно забранявам разпространяване на порно картинки или такива сайтове. Колкото до по-широко използвани думи като "ебавам се", няма да е зле да турвате по някоя звездичка, но и да не го правите, няма да ви съдя. Имайки предвид как се псуват дори първи-втори клас, разпространените и вече никому неправещи впечатления нецензурности не са чак такова нарушение. Въпросът е по-скоро реномето на сайта. Тъй че се въздържайте, колкото можете, пишете с по-малък шрифт или замествайте буква-две с някакъв знак.
9. Потребителите, незапознати с форумната терминология, да посетят тази тема за разяснения.
10. Потребителите, имащи проблеми и въпроси в сферата на аватари и подписи, да посетят тази тема.
11. Потребителите, желаещи да получат ВИП ранг, да посетят тази тема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gesh
МнениеПуснато на: Пет Авг 05, 2011 2:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Captain Obvious

Регистриран на: 02 Сеп 2005
Мнения: 6326

Може да се каже, че списъкът с личните теми е готов. Следва списъкът с другите теми и малко final touchez (:
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
gesh
МнениеПуснато на: Сря Авг 10, 2011 4:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Captain Obvious

Регистриран на: 02 Сеп 2005
Мнения: 6326

Мисля, че вчера малко не се разбрахме. Ето случаите, в които наистина трия мнения:
1. Флъд тема
2. Флъд в личните теми
3. Прекаленото използване на латиница след като Андрей е направил два начина да пишете на кирилица, в случай, че нямате (макар, че при ВСИЧКИ е възможно да си сложат). За справка - подписа ми.
Смятам да сложа и линк към трети кирилизатор, който да пропуска кирилизирането на bbcode и url-ли.

МОЖЕТЕ да си правите малки дискусии в коментарите на снимките, стига да се спазват тези правила.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Алекс Малфой
МнениеПуснато на: Чет Сеп 01, 2011 5:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Suomalainen

Регистриран на: 03 Авг 2005
Мнения: 5411
Местожителство: Helsinki, Finland

геш иска за последно да се пробва да се разбере с вас. пробен? до 15ти септември? опитайте се да бъдете обективни.ново правило за темите тук:
- две седмици
- 10 мнения
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Алекс Малфой
МнениеПуснато на: Пет Сеп 02, 2011 5:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Suomalainen

Регистриран на: 03 Авг 2005
Мнения: 5411
Местожителство: Helsinki, Finland

Stardust е на пробен до 15ти септември. ако всичко върви по мед и масло, след тази дата тя ще остане, а геш ще бъде преместен във фен-новините.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема  Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения Страница 1 от 1

Идете на:  Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Template by Dustin Baccetti; Translation by: Boby Dimitrov
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


eXTReMe Tracker